Læring i Næring

Nytt frå Læring i Næring

 

Skuleåret 2015/-16 er over

 

Og då er det på tide å oppsummera litt. Dette skuleåret var det Marine Harvest, Ryfylkekokken, Kiwi, Rødne, Utsyn Barnehage, Gard Maskin,

Grieg Seafood, Finnøy Rør, Coop Extra, Hagatoppen Barnehage, Øyposten som var villige til å være med frå Næringslivet.

Det var rundt 45 ungdommar som fekk tilbodet om å søkje på desse jobbane. Dette er som ein innføring i arbeidsliv. Ein får informasjon om bedriftene, får tilbud om å komme på bedriftsbesøk, må søke, blir kalt inn på intervju, og så er det å vente på om ein får ja på søknaden. 15 av ungdommane har jobba i Læring i Næring. Av desse er det to som prøvde seg på to arbeidsplassar.

 

Gode tilbakemeldingar både frå ungdommar og bedrifter.

 

Har di bedrift lyst å være med på dette opplegget? Ta kontakt då vel!

Elevane som no går i 9. klasse har ytra ønskje om mange bedrifter i Finnøy som dei vil å høyre meir om og få praksis hjå.

 

 

 

 

 

 

 

Ryfylke Næringshage as

Judaberg,4160 Finnøy

tlf: 51 71 45 15 e-post:fnhage@finnoy.com

Læring i Næring

 

Læring i Næring er et yrkesrettet program for ungdom som går i 9. klasse ved sentralskolen på Finnøy. Ungdom får tilbud om arbeidspraksis i lokale bedrifter på minimum 37,5 timer. For arbeidet får ungdom betalt kr. 60,- per time.

 

Programmet starter opp hvert år i august/september med informasjon om opplegget. Lokale bedrifter presenterer seg og ungdom kan søke praksisarbeid i disse.

 

Tiltaket er et samarbeid mellom Ryfylke Næringshage og Finnøy Næringsforening.

 

 

Kontaktinfo i Ryfylke Næringshage: Elisabeth Hauge Nordbø, tel. 924 64 987, e-post: elisabeth@finnoy.com